Naujienos

  • Etherium realaus laiko strategija grąžins į „senąją mokyklą“
    • Etherium realaus laiko strategija grąžins į „senąją mokyklą“

    • Realaus laiko strategijų žanras vienas geriausiai reprezentuojančių PC platformą ir visais laikais galėjo pasigirti įspūdingais pardavimais. Tačiau pastaruoju metu realaus laiko strategijų niša tarsi stagnuoja – Dauguma buvusių žanro grandų perėjo į gerokai mažesnes taktines kovas. Etherium kūrėjai, Tindalos Interactive, žada grįžti į „senąją mokyklą“.

       

      Karas šiame žaidime primena fantastinę „aukso karštinę“. Trys kariaujančios frakcijos varžosi dėl gamtos elemento, vadinamu eteriumu (etherium). Jis ir jūsų valiuta ir turi tam tikrų galių, pavyzdžiui, leidžia kontroliuoti gamtos kataklizmus – audras, vulkanų išsiveržimus ir t. t. Kita rasė naudoja elementą įspūdingų tankų gamybai. Tiesa, Etherium išsiskiria nauju elementu, iki šiol nematytu klasikinių realaus laiko strategijų žanre. Tai lygiagrečiai vykstantys mūšiai danguje. Žaidimo kamera geba pakilti ir pažvelgti į kosminius laivus, besikeičiančiais šūviais. Tiesa, tų kosminių laivų kontroliuoti negalima, tačiau jie suteikia palaikymą žemės mūšiams, t. y. jais galima apšaudyti priešo bazes, naujai nusipirkti kariniai vienetai į mūšį yra atskraidinami irgi šiais laivais. Tai suteikia mūšiams globalumo įspūdį.

       

      Žemėje, kovos žemėlapiai suskirstyti teritorijomis – užimkite jos centrą ir galėsite pradėti statybas. Koviniai daliniai automatiškai organizuoti į būrius, tad nereiks vargti grupuojant šimtus kareivių. Vienam žaidėjui skirta kampanija neturi linijinės istorijos – tai daugiau kaip stalo žaidimas – yra duag planetų, kurių teritoriją reikia nukariauti. Etherium tikimasi išleisti kitąmet.

    • Autorius: Endy | Data: 12, Birželis 2014 11:11 (32)

Norint parašyti komentarą, jums reikia užsiregistruoti.